Background left Background right

Padelbaan huren in Amsterdam Nieuw-West

Divers, ruim en een geboorteplek voor padel kampioenen

Padel in het rijkdom van het grootste stadsdeel van Amsterdam

Amsterdam Nieuw-West, een van de 7 wonderlijke werelden van Amsterdam, een stadsdeel die nooit stil staat en waar de legendes van gister de helden van morgen inspireren. Amsterdam Nieuw-West is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het groenste stadsdeel van Amsterdam heeft ruim 17.000 inwoners en groeit elke dag behoorlijk. Het stadsdeel is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Nieuw-West is het gedeelte van Amsterdam dat na de Tweede Wereldoorlog gebouwd werd, daar komt ook de naam vandaan; *Nieuw*- West. De wijken van Nieuw-West zijn gebouwd volgends de open bebouwingswijze, dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk groen wordt toegelaten tussen de bebouwing door. De natuur en de buitenlucht brengt de mensen dichter bij elkaar, of je nou een potje gaat voetballen op straat of dat je lekker met je vrienden erop uit gaat in het Sloterpark, in Amsterdam Nieuw-West weet je zeker dat je je nooit hoeft te vervelen. 
 
Amsterdam Nieuw-West is met Amsterdam Oud-West onderdeel van, je raad het al, Amsterdam-West. Op 1 mei 2010 is Amsterdam-West opgedeeld in de 2 stadsdelen zoals we die vandaag de dag kennen. De 2 stadsdelen komen grotendeels overeen met het vooroorlogse gedeelte, wat er voor 1940 al stond, en het naoorlogse gedeelte, wat na 1950 bij gebouwd werd. Amsterdam Nieuw-West is opgedeeld in 9 wijken en bedraagt in totaal 9,89km2, daarmee is het grootste stadsdeel van Amsterdam en de titel willen ze graag behouden. De buurten zijn divers, ruimtelijk en bieden stuk voor stuk veel mogelijkheden om eens lekker te ontspannen. 
 
Een waar icoon in Nieuw-West is de Molen van Sloten. De molen is een van de weinige dagelijks toegankelijke werkende molens van Nederland. De Molen van Sloten dateert helemaal terug naar het jaar 1847, dat het een icoon is binnen Amsterdam is dus ook niet zo gek. In de molen kan je alles zien over de molentechniek en over de geschiedenis van de dorpjes Sloten en Oud Osdorp, een superinteressant uitje voor jong en oud!
 
De gemeente Amsterdam zet zich met haar volle 200% in om voor iedereen in Amsterdam voldoende sport en spel mogelijkheden te organiseren. Het resultaat hiervan is duidelijk te zien in het prachtige Nieuw-West, als perfect voorbeeld hiervan hebben we de Sloterplasloop. De Sloterplasloop is een hardloopevenement die jaarlijks terug keert naar de heilige grond van Amsterdam. Er zijn hierbij verschillende onderdelen, van een kids run van 1,5km tot een ware heat van 10 km voor de echte durfallen. Buiten de Sloterplasloop zijn er nog talloze andere sport mogelijkheden die zich elk jaar weer ontpoppen op de Amsterdamse grond. 
 
Ook zet Amsterdam Nieuw-West zich maximaal in voor het prachtige Padel. Met talloze padel mogelijkheden weet je zeker dat stilzitten in Nieuw-West geen optie is. Of je nou indoor wilt spelen bij B.Amsterdam Padel of toch liever in de buitenlucht je tegenstanders kapot wilt spelen bij Peakz Padel Sloterdijk, In Nieuw-West komen je gekste padel dromen uit! Ontdek het op Padelbaan.com!