Background left Background right

Padelbaan huren in Rotterdam

Schrijf geschiedenis in Rotterdam

Stroom mee met Padel in havenstad Rotterdam

Rotterdam, over de hele wereld bekend door haar befaamde sportprestaties, haar altijd welvarende haven en natuurlijk het Eurovisie Songfestival 2021! Rotterdam is een stad die bij jong en oud bekend staat als een stad waar 24/7 wat te beleven valt, waar dromen uitkomen en waar de grote stad toegankelijker is dan ooit! 
 

Een stad geboren uit water

Deze havenstad is een stad die letterlijk en figuurlijk geboren is uit water. Op de plek waar nu het huidige stadscentrum van Rotterdam te vinden is lag vroeger de nederzetting Rotta. In de 12e eeuw werd deze nederzetting onbewoonbaar door overstromingen van de rivier de Rotte. Rond 1270 werd er een dam gebouwd om het water te terug te houden. Rivier de Rotte, een dam, je raadt het al; Rotterdam. De naam van de 2e meest grote stad van Nederland is dus zeker niet zomaar uit de lucht komen vallen. Rotterdam is ook een stad die de geschiedenis boeken als geen ander bewerkt heeft. 

Na regen komt zonneschijn

Op 14 mei 1940 veranderde Rotterdam compleet. Op de 5e dag van het gevecht om Nederland was Rotterdam slachtoffer van een Duits bombardement dat slechts een kwartier duurde, maar de stad bijna compleet verwoestte. Rotterdam was in shock, ongeveer 800 mensen waren overleden en ruim 80.000 mensen werden in een klap dakloos. 14 mei 1940 is een dag die niemand ooit gaat vergeten. Na de oorlog begon de wederopbouw die Rotterdam heeft gemaakt tot de stad die het tegenwoordig is, een stad die bekend staat om haar gedurfde straten en haar spraakmakende architectuur. De Erasmusbrug en kubuswoningen nemen vanuit hartje Rotterdam de hele wereld over, een stad van passie en een stad waar alles kan; Welkom in Rotterdam! 
 

De Rotterdamse mentaliteit 

De rijke geschiedenis van Rotterdam gaat verder dan de geschiedenis boeken, de verhalen, de legendes en de acties die de harten van de wereld bereikt hebben. Rotterdam is een sportstad, een stad die leeft van de atleten en sport helden. Het is dan ook niet gek dat Rotterdam jaarlijks het wereldbekende ATP-toernooi van Rotterdam organiseert. De grootste tennislegendes komen hier samen om te strijden voor dat ene grote doel; de absolute winst. 
 

Passie maakt dromen waar

Het behalen van die winst gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Om de beste te zijn moet je trainen, heel veel trainen en met hard werk en vastberadenheid is niks onmogelijk. Die mentaliteit staat in Rotterdam muur en muur vast. De kampioenen weten als geen ander wat hard werken is en je weet zeker dat wat je sport doelen ook zijn, het in Rotterdam behaald kan worden. Rotterdam leeft, het gaat met de stroming van de toekomst mee en weet zich altijd keer op keer te bewijzen. Padel kan natuurlijk niet ontbreken uit deze toekomst, deze sport neemt op razendsnel tempo de hele wereld over. Padel is een mix tussen tennis en squash en heeft sporters van ieder kaliber in zijn greep. 
 
Padelclub Victoria is een waar icoon voor de sport in Rotterdam, het is namelijk de eerste en ook de enigste padel club van Rotterdam. De club is ontstaan uit pure passie en dedication van padel fans uit Rotterdam en omstreken. Door een crowdfunding actie werd een idee realiteit en konden de mensen Rotterdam kennismaken met het prachtige padel. Padel is niet alleen een snelle sport, maar ook de snelst groeiende sport van ons kleine kikkerlandje. Dit wil en kan je niet missen! Ontdek padel en zijn beauty in Rotterdam met Padelbaan.com!
 

Alle locaties in Rotterdam

Padel in Rotterdam