Background left Background right

Padelbaan huren in Den Haag

Politiek Padel in het prachtige Den Haag

Padel op politiek niveau in Den Haag

Den-Haag, de hoofdstad van de bruisende provincie Zuid-Holland en, geloof het of niet, ook in veel opzichten de hoofdstad van Nederland. Den-Haag staat natuurlijk door heel Europa bekend als het politieke hart van Nederland, dat is ook niet heel gek. Den-Haag dient als regeringszetel van Nederland, dat houdt in dat in Den-Haag de regering bijeenkomt om te vergaderen. Buiten dat is het ook de residentie van het koninklijk huis, heeft Den-Haag ook de meeste ambassades en ministeries en is ze ook nog is de thuisbasis van de Hoge Raad der Nederlanden. Kortom; in Den-Haag ontkom je niet aan het politieke vleugje dat de stad in haar bloed heeft zitten. 
 

De eeuwige battle, Den Haag of 's-Gravenhage

Deze grootste Nederlandse stad aan de Noordzee heeft maar liefst 547.757 inwoners en vormt samen met 22 andere gemeenten de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag. De naam “Den-Haag” was niet altijd zoals we die vandaag kennen, vanouds werd de stad Die Haghe of Den Hag(h)e genoemd. In de 17e eeuw werd de naam “’s-Gravenhage” geïntroduceerd door het stadsbestuur. Ondanks dat dit deftiger klonk kreeg deze benaming van onze politieke schatkist nooit een echte doorbraak in de volksmond. Maar alsof het allemaal nog niet moeilijk genoeg is wordt er op officiële documenten zoals identiteitskaarten en/of paspoorten dan wel weer het deftige ’s-Gravenhage gebruikt. 

Een stad van duizenden verhalen

Buiten dat Den-Haag een stad is van de politieke prestaties is het ook een stad van historie. Op 29 oktober 1983 demonstreerden ruim 550.000 mensen in vrede tegen de plaatsing van kruisraketten in Nederland en tegen de kernbewapening in het algemeen. Het is het grootste straatprotest ooit dat in Nederland heeft plaatsgevonden. Den-Haag verteld vele verhalen, van politieke avonturen tot verhalen die de geschiedenis op z’n kop hebben gezet. 
 

Sneller dan politiek

Maar Den-Haag zou Den-Haag niet zijn zonder haar krachtige mindset en bloedfanatieke atleten en sporters. Met als gouden voorbeeld van deze mindset de pracht club ADO Den Haag. ADO is opgericht op 1 februari 1905 en won onder meer tweemaal het landskampioenschap en tweemaal de KNVB beker. Dat zijn prestaties waar je u tegen zegt die niemand meer van Den-Haag af kan pakken. De kleuren groen en geel verspreiden deze mindset door de gehele stad waardoor Den-Haag, net als de sport padel, niet te stoppen is. Padel neemt in een razendsnel tempo de wereld over en heeft ook ons prachtige Nederland bereikt. De mix tussen squash en tennis biedt mogelijkheden voor iedereen die iets nieuws, snels en bloedfanatieks wilt spelen op een niveau die bij hun past. Met maar liefst 15 padel mogelijkheden in Den-Haag kan je altijd en overal je visie vergroten en je skills verbeteren. Padel wordt gespeeld door 2 of 4 personen, je mag de wanden rondom het veld gebruiken en het doel is om je tegenstander(s) te slim af te zijn. Bij 1 van de 15 padel verenigingen in Den-Haag kan je alle tips en tricks van het snelle padel onder de knie krijgen. Van indoor tot outdoor banen, Den-Haag is klaar voor elke storm en is meer dan ready om jou en je padelmaatjes te ontvangen! Ontdek het zelf en speel een politiek potje padel in het politieke Den-Haag! Boek nu op padelbaan.com!