Background left Background right

Padelbaan huren in Apeldoorn

Padel op koninklijke grond

Even in Apeldoorn padellen

Apeldoorn, een stad die bekend staat om haar ‘groene’ karakter, een stad waar de monumentale bouwwerken duizenden verhalen vertellen en de stad waar het wereldbekende babymerk Zwitsal is geboren en getogen. Met 138.235 inwoners is Apeldoorn de trotse hoofdstad van de gelijknamige gemeente; Apeldoorn. Apeldoorn, de stad, heeft zicht pas vanaf het begin van de 20e eeuw tot een van de grotere plaatsen van Nederland ontwikkeld. De geschiedenis van Apeldoorn gaat helemaal terug naar het jaar 792 toen het voor het eerst werd genoemd in een schenkingsakte als “villa ut marca Appoldro”. Apeldoorn is ontstaan aan de rand van het hoge middeldeel van de Veluwe, de plaats was vroeger een zeer geschikte plaats voor landbouw, de grond was licht genoeg om te bewerken en er was ook voldoende water aanwezig, dus het was dan ook niet zo gek dat daar snel een vestiging werd gebouwd. Apeldoorn heeft hieraan ook haar naam te danken, de oorspronkelijke betekenis van Apeldoorn was ongeveer “bij water staande bomen”.
 
Apeldoorn staat nationaal bekend om haar zeer kenmerkende huisjes structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw. De huisjes structuur is slechts een van de vele dingen die Apeldoorn uniek maakt, neem nou Paleis het Loo, een prachtig paleis gelegen aan de rand van Apeldoorn die tot 1975 bewoond werd door de Koninklijke familie van Nederland. Sinds 1984 is het paleis omgetoverd tot Nationaal Museum Paleis het Loo en is het officieel opengesteld voor iedereen die er een kijkje wilt nemen. 
 
Iedereen kent Apeldoorn natuurlijk wel van de uiterst bekende reclame “Even Apeldoorn bellen” van verzekeringsbedrijf Centraal Beheer. De reclame heeft de afgelopen jaren op hoog tempo ons kikkerlandje overgenomen en de beroemde line ,“Even Apeldoorn bellen”, 
is een waar icoon geworden. Over Apeldoornse iconen gesproken; oud-voetballer Andy van der Meijde, YouTuber Jessie Maya en voetbalcoach Peter Bosz zijn stuk voor stuk geboren en getogen in het prachtige Apeldoorn. De successen van deze 3 toppers gaan veel verder dan je ooit kan durven dromen, dagelijks inspireren ze honderden, al niet duizenden, jongeren en volwassenen die hun dromen waar willen maken. Wat je droom ook is, in Apeldoorn is alles mogelijk. Of je nou sporter of YouTuber wilt worden, hier kan alles. 
 
Voor alle sportieve dromers heeft de stad meerdere sportverenigingen die de winnaarsmentaliteit van Peter Bosz doorgeven als geen ander. Het dames team van Alterno speelt in de eredivisie van het Nederlandse volleybal en Robur ’58 speelt in de hoofdklasse softbal en dat zijn slechts voorbeelden van de topklasse sport die Apeldoorn levert. Apeldoorn Padel weet precies wat ze moeten doen om deze topklasse vast te houden. Padel is een van de snelste, al niet de snelste, groeiende sporten van Nederland en de wereld. Met 3 gediplomeerde trainers, die stuk voor stuk opgeleid zijn door de Nederlandse Padelbond, kan je in Apeldoorn padel leren zoals nooit tevoren. Zoals ze zelf zeggen “Het is makkelijk om padel te spelen, maar moeilijk om goed te spelen.” Leer padel en wordt de ultieme kampioen die je altijd al had willen zijn! Bekijk alle mogelijkheden op Padelbaan.com!
 

Alle locaties in Apeldoorn

Padel in Apeldoorn