Background image left

Nocturnestraat 1, Apeldoorn

Tennishal Sprenkelaar

Tennishal Sprenkelaar is onderdeel van Tennisclub Sprenkelaar. De tennisclub is opgericht in 1979 en is met ruim 900 leden uitgegroeid tot de grootste tennis club van Apeldoorn. De club beschikt over 17 buitenbanen en 4 binnenbanen die het hele winterseizoen beschikbaar zijn. De buitenbanen bestaan uit 4 smashcourt banen met verlichting, 9 gravelbanen, waarvan 6 met verlichting en 4 smashcourt tennis kids-banen. 
 
Met ingang van het winterseizoen 2018-2019 is de tennishal compleet vernieuwd. De vernieuwde hal is voorzien van ledverlichting, een geheel nieuwe tapijt, nieuwe gordijnen en zelf de achterwanden zijn aangepakt. Door alle vernieuwingen heeft de hal een frisse en moderne uitstraling gekregen. Om de hal zo mooi mogelijk te houden mag deze hal niet betreedt worden met buitenschoenen en worden er ook uitsluitend alleen maar schone tennisballen gebruikt. Vrij tennissen is niet het enige dat in de hal mogelijk is, Tennisschool Cynthia Dekker organiseert voor iedereen die in de winter door wilt blijven tennissen speciale wintertrainingen en ook worden er trainingen georganiseerd volgends een trainingsvorm bedacht door een oud-clubtrainster, Anneke Jansen. Bij Tennishal Sprenkelaar ben je verzekerd van een sprankelende tenniservaring. 
 

Even in Apeldoorn padellen

Apeldoorn, een stad die bekend staat om haar ‘groene’ karakter, een stad waar de monumentale bouwwerken duizenden verhalen vertellen en de stad waar het wereldbekende babymerk Zwitsal is geboren en getogen. Met 138.235 inwoners is Apeldoorn de trotse hoofdstad van de gelijknamige gemeente; Apeldoorn. Apeldoorn, de stad, heeft zicht pas vanaf het begin van de 20e eeuw tot een van de grotere plaatsen van Nederland ontwikkeld. De geschiedenis van Apeldoorn gaat helemaal terug naar het jaar 792 toen het voor het eerst werd genoemd in een schenkingsakte als “villa ut marca Appoldro”. Apeldoorn is ontstaan aan de rand van het hoge middeldeel van de Veluwe, de plaats was vroeger een zeer geschikte plaats voor landbouw, de grond was licht genoeg om te bewerken en er was ook voldoende water aanwezig, dus het was dan ook niet zo gek dat daar snel een vestiging werd gebouwd. Apeldoorn heeft hieraan ook haar naam te danken, de oorspronkelijke betekenis van Apeldoorn was ongeveer “bij water staande bomen”.